Omgeving

De Boshoeve ligt buiten het dorpje Boijl in Zuid Oost Friesland, pal op de grens met de provincie Drenthe. Aan de rand van het Nationaal Park Het Drents Friese Wold. De omgeving biedt U een fantastisch wandel- en fietsgebied.
Fietsen of wandelen in de Koloniën van Weldadigheid.

Steden

In de buurt vindt u o.a.: Noordwolde, Oldeberkoop, Oosterwolde, Appelscha, Zorgvlied, Vledder, Elsloo.
Grotere plaatsen in de buurt zijn: Heerenveen, Wolvega, Diever, Steenwijk, Meppel, Hoogeveen, Assen en Drachten.
In Boijl vindt u een mooie Sauna. In Appelscha een negen holes Golfbaan.

De natuur

U loopt vanuit deze locatie zo een zeer afwisselend natuurgebied in. Met aan de noordkant mooie vergezichten in het Friese land, met boerderijen en houtwallen (coulissenlandschap).
Aan de zuidzijde 6000 ha schitterende Drentse natuur, bos en heide van het Drents Friese Wold, het Doldersummer Veld, het natuurgebied De Schaopedobbe, het Fochteloërveen en het Nationaal Park De Weerribben.

Met een wandeling van een half uurtje bezoekt U midden op het Doldersummerveld de Huenderhoeve, informatiecentrum van het Drents Landschap en de Schaapskudde onder de hoede van herder Catrinus Homan. Of misschien heeft u zin in een wildsafari. In Oldeberkoop vindt u kaasboerderij De Stelp, een bezoekje meer dan waard.

Museum bezoek.

In de omgeving zijn diverse interessante musea te bezoeken.  Over de historie van de omgeving komt u veel te weten in het Gevangenismuseum in Veenhuizen, Museum De Proefkolonie in Frederiksoord en het Drents Museum in Assen.
In Vledder vindt u het verrassende Museum Valse kunst.